DOLAR

34,2962$% 0.03

EURO

37,4813% -0.08

GRAM ALTIN

2.920,08%-0,26

a

[Her şey mevsiminde güzel]

Doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, evinizin ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde beslenmek en basit çözüm.

Peki eylül ayında hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz?

“Sonbaharın habercisi eylül ayında yaz sebzelerinin son dökümleri pazarlardaki yerlerini alacak. Hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabilirsiniz.”

Hormon takviyesi, pestisitler ve doğal olmayan üretim teknikleri ile sebze ve meyvelere neredeyse istediğimiz her zaman market raflarından ulaşabiliyoruz. Ancak besinleri mevsiminde tüketmek hem doğa hem de sağlığımız için oldukça önemli.

Ayrıca, mevsiminde yetişmemiş meyve-sebze, doğa şartlarıyla işbirliği yapılarak değil, doğayla mücadele ederek üretildiğinden, üretiminde hibrid tohum, böcek ilacı ve kimyasal gübre kullanım oranı yükseliyor.

Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

  • Mantar
  • Patlıcan
  • Mısır
  • Kereviz
  • Biberiye
  • Kırmızı turp
  • Börülce
  • Lahana
  • Kırmızı biber
  • Pazı
  • Semizotu
  • Havuç
  • Barbunya
  • Kabak
  • Dolmalık biber
  • Fındık
  • Ceviz
  • Karpuz
  • Kavun
  • Hünnap
  • Mürdüm eriği
  • Üzüm
  • İncir
  • Kuşburnu

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İsabella Üzümünde Hasat Dönemi Başladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Araç çubuğuna atla