DOLAR

34,1631$% -0.13

EURO

37,8466% -0.03

GRAM ALTIN

2.920,72%-0,09

a

Çocuklarımız ve Bayramlar

ÇOCUKLARIMIZ VE BAYRAMLAR

Küçük bedenleriyle eğitim hayatının içinde özel günlere, bayramlara hazırlanmaya ve toplumsal konularda da bilinçlenmeye başlarlar.
Çocuklarımız bayramlarda kendilerine düşen oyunu sergilemek üzere öğretmenlerinin gösterdiği figürleri yapmaya başlarlar. Oyunlarını sergilemek için arkadaşlarıyla birlikte kostümleri giyip, müzikle uyum içinde öğretilen figürleri uzun süre çalışırlar. Onlar için yorucudur. Ama sahne zamanı, bayram zamanı gelince; koltuklarda, tribünlerde ebeveynlerini ve kendilerini izlemeye gelen yakınlarını arar gözleri. Fark ettikleri andan bir başka havaya bürünürler. Kimisi ağlar, gösterisini yapmakta zorlanır. Kimisi de hazırladıkları gösteriyi büyük bir ciddiyetle sergilerler. Ne kadar mutlu oluruz değil mi izlerken? İnanamayız. Benim oğlum, benim kızım bunları nasıl yaptı, ne kadar güzel olmuş diye gözlerimiz dolar, hayret eder ve hayranlıklar içinde izleriz onları.
Onların bize sunduğu gösteri bir bütündür. Oyunlarının konusuna uygun kostümleriyle kareografiyle, müzikle, ışıkla hepsi bir uyum içinde olunca gösterileri de muhteşem olur. Biz de o anları, duyguyu yaşarız ve hafızalarımıza kazınırlar. Bir taraftan da video ve resimler çekerek ölümsüzleştirmeye ve hatıralar biriktirmeye başlarız artık.
Bayramlara hazırlarken, ne canım bir bayrak verelim eline, oynasınlar da zıplasınlar da kutlasınlar bayramlarını dememeliyiz bence. Çünkü, bu çocuklar sadece beslenerek, ders çalışarak ulaşamazlar yarınlara, hazırlanamazlar hayata. Ne zaman bir şeylere gerek duyup harekete geçeceğiz. Ne zaman telaşlanacağız. Nasıl anılar biriktireceğiz. Onların gelişimlerini, başarılarını ve büyüdüklerini nasıl fark edeceğiz. Onların da duyguları duruşları var. Yarınlara ulaşmak için hazırlanması gerektiğini, uyum içinde birlikte hareket etmeyi şimdiden öğrenmeli. Şimdi değilse ne zaman başlayacak telaşımız, Gösterisindeki kostümün ve renklerinin neyi ifade ettiği bilmeli. Bunlar küçük küçük öğretilerek, mantığa, akla yerleşir ve duyguya bürünür. Bizlerde ebeveyn olarak onların bu hazırlıklarını yapmalıyız. Çocuklarımızla aynı duyguları yaşamak için değer verip uğraşmalıyız. Gereksiz. Şunsuzda olurdu. Buna ne gerek vardı? Gibi düşünceler yerine, acaba nasıl ulaşabilirim? Çocuğumu nasıl hazırlayabilirim? Telaşı içinde olmalıyız.
Özel anları, önemli günleri ve bayramları duygusu içinde bir ve beraber kutlayarak, aile olmayı, grubun parçası olmayı, okul olmayı, şehir olmayı, kültür olmayı, değerler bütünü olmayı, gelenek görenek olmayı, milli ve manevi değer olmayı, ilim olmayı, insan olmayı, millet olmayı ve gelecek olup yarınlara umutla bakmayı öğreniriz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fındık Kurdu ve Kokarca ile Mücadele Tarihleri Belirlendi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Araç çubuğuna atla