36,6753$% 0.09
40,0531€% 0.19
3.515,47%-0,04
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nın bu yılki teması “Coğrafi İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı” olarak belirlendi.
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu kapsamda 23 Mayıs’ta Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
Anadolu’nun bereketli topraklarının ürün çeşitliliğinin en lezzetli örnekleri ile kendine dünya çapında yer edinmiş Türk mutfağı, Ordu mutfağıyla da özel bir yere sahip.
Geleneksel mutfağın bu zenginliği, il sınırları içerisinde farklı kültürlerin bulunmasına dayanıyor. Ordu İli’mizin zengin bitki örtüsü, sebze ve meyveleri buradaki lezzetlerin çeşitliliğini beraberinde getirmiş ve halk mutfağına yansımış.
Pancar, mısır, balkabağı gibi ürünlerin her türlü yemeği, balığın özellikle de hamsinin her türlüsü, değişik otlarla yapılan yemekler Ordu mutfağının vazgeçilmezleridir. Melocan kavurması, melocanlı yufka böreği, karalahana yemekleri, galdirik kavurması, sakarca mıhlaması, ısırgan yağlaşı, tırmıt kavurması, keşkek, her türlü meyve reçelleri, turşular, tatlılar, meşhur Bolaman pidesi, yayla ekmeği gibi lezzetler Ordu mutfağının zenginliğini gözler önüne seriyor.
Ordu mutfağı sadece geleneksel lezzetlerle sınırlı değil. Ordu Fındığı, Ordu Balı ve Ordu Kivisi gibi ticari ürünler de Ordu’nun lezzet durakları arasında yer alıyor.
21-27 Mayıs 2024 tarihleri arasında 3. kez kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs’ta Ünye Cumhuriyet Meydanı’na tüm halkımız davetlidir.
Evde Beslenen Bitkiler İçin Organik Hastalık Önleme Yöntemleri
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.