DOLAR

41,3178$% 0,23

EURO

48,6848% 0,44

GRAM ALTIN

4.860,08%0,07

a

Asırlık Lezzet; Kürtün Araköy Ekmeği.

Kürtün Araköy Ekmeği: Asırlık Ekşi Mayadan Gelen Doğal Lezzet.

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Araköy’de üretilen “Kürtün Araköy ekmeği,” bir asırdır aynı ekşi mayadan yapılıyor ve doğal koşullarda 7 gün, buzdolabında ise 10 gün boyunca tazeliğini korumasıyla dikkat çekiyor.

4-4,5 kilogram ağırlığındaki ekmekler, odun ateşiyle ısıtılan fırınlarda yaklaşık 4 saat pişirildikten sonra tartılarak satışa sunuluyor.

İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına otobüslerle gönderilen bu ekmekler, yurtdışında ABD, Almanya ve Fransa gibi ülkelere de gurbetçiler aracılığıyla ulaşıyor.

Satılmayan ekmekler ise peksimet yapılarak değerlendiriliyor.

Belçikalı ekmek uzmanı Karl De Smedt Ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna’nın jüri üyeliğinde gerçekleştirilen programda Dünyanın en doğal ve lezzetli 3.Ekmeği seçilmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ordu Ticaret Festivali Başladı.

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Araç çubuğuna atla