42,3251$% 0,23
49,1014€% 0,43
5.524,72%-0,47
Bazı meyve ve sebzelerin kabukları bakteri ve tarım ilaçlarını içine hapsediyor. Yeşilliklerin mikroplardan arınması için suda uzun süre beklemesi şart. Sebze ve meyveleri lavabonun içinde yıkamak da çok riskli.
Özellikle meyveleri sudan geçirmek yetmiyor. En az 1 dakika suyun altında ovalayarak yıkamak gerekiyor. Uzmanlar meyve ve sebzeleri mümkünse kabuklarıyla tüketmeyin diyor.
Endokrinoloji Diyabet ve Metabolizma Uzmanı Prof. Dr. Ela Keskin’in konu ile ilgili açıklamalı şu şekilde
“Meyvelerin ve sebzelerin çok ciddi yıkanması gerekiyor çünkü kullanılan tarım ilaçları ve zararlı maddeler bizim vücudumuza giriyor. Elma gibi meyveleri suyun altında yaklaşık 2-3 dakika kadar ovarak yıkamamız lazım. Patates gibi toprağın altında yetişen sebze ya da meyve ise bir fırça yardımıyla üzerindeki toprağı arındırmamız lazım.
Zararlı maddeler kabuğa temas ederek yavaş yavaş kabuğun içerisine giriyor ve orada kalıyor. Örneğin salatalığın kabuklu yenmesini önermiyoruz soyarak yemek daha doğru. Yeşillikleri sirke koyarak temas ettiği mikropların da öldürülmesi önemli. Ardından yaklaşık bir yarım saat karbonatlı suda bekletmek lazım. Bir de sebze ve meyveleri mikroorganizmalarla dolu olan lavabonun içinde bekletmek doğru değil.”
Ünye Kadın Spor Kulübü Sezonun İlk Maçını Kendi Sahasında Oynuyor
1
Sokak Hayvanları Uyutulmalı Mı, Uyutulmamalı Mı?
1144 kez okundu
2
Karadeniz Bölgesinin Geleneksel Halk Oyunu “HORON” Çambaşı Yaylasında Hayat Bulacak
1013 kez okundu
3
ORDU’DA SEÇİM
958 kez okundu
4
Deneyap Teknoloji Atölyeleri İçin Başvurular Başladı.
878 kez okundu
5
İŞ ADAMLARINDAN İSTANBUL DUMED ORDU İL BAŞKANLIĞINA BAĞIŞ
825 kez okundu