34,2452$% 0.28
37,6376€% -0.37
2.921,73%0,22
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in 5 yıl önce kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi amacıyla başlattığı tarım hamlesi çığ gibi büyüdü. Yapılamaz denilenlerin yapıldığı, ilklerin denendiği çalışmalarla Ordu, tarım ve hayvancılıkta çığır açtı.
Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle de vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturdu. Dünyada ve Türkiye’de, tarımda makineleşmenin artması ve süregelen kentleşme sürecinin kırsal kesimdeki nüfus kaybını hızlandırması sonrası atıl duruma düşen topraklar, Büyükşehir Belediyesinin projeleriyle yeniden hayat buldu.
Yeni Üretim Alanları Oluşturuldu.
Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ethem Gözkonan, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:
“Ordu Büyükşehir Belediyesi 5 yılda tarım ve hayvancılığı kent geneline yaydı. Birçok ilkin denendiği çok sayıda proje hayata geçti. Bu kapsamda 49 bin metrekare örtü altı alan oluşturuldu. 3 milyon 400 bin adet fide toprakla buluşturuldu. 216 ton yem bitkisi tohumu ve 41 bin 850 meyve fidanı dikildi. 80 bin adet tıbbi aromatik bitki fidesi toprakla buluştu. İlk-ortaokullarda 150 bin tohum ve 150 bin fide dağıtılırken meyve üretiminin arttırılması amacıyla aşı ordusu kuruldu”
Makina Araç Parkı Oluşturuldu.
Daire Başkanı Ethem Gözkonan, açıklamasına şöyle devam etti:
“28 makineden oluşan tarım makine parkı oluşturuldu, 1.045 adet büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği verildi, 45 bin adet kanatlı hayvan desteği verildi, 987 arı kolonisi, 1000 adet polen toplama tuzağı, 40 adet kovan ve muhtelif arıcılık malzemeleri desteği sağlandı, 126 bin adet büyükbaş hayvan için şap aşılaması desteği verildi.
11 üreticimize ipekböceği yetiştiriciliği için 4 bin adet dut fidanı ve raf malzemesi, 5 üreticiye bıldırcın kafesi ve yem desteği verildi. 9 farklı lokasyonda 25 ton kapasiteli süt evleri kuruldu, 30 üreticiye 200 ve 300 litre kapasiteli süt soğutma tankı verildi. Büyükbaş kesimhanesi yerleşkesine kanatlı hayvan kesimhanesi, Büyükşehir bünyesinde damızlık koyun işletmesi ile kaz ve hindi için kuluçkahanesi kuruldu” açıklamalarında bulundu.
Kokarca İle Kimyasal Yerine Biyolojik Mücadele
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.