DOLAR

34,3054$% 0.31

EURO

37,5445% -0.07

GRAM ALTIN

2.925,56%1,27

a

Türkiye’nin Yeni Gücü :Yunus Emre Enstitüsü.

TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZÜ: TİKA ve faaliyetleri..

Küresel bir kalkınma iş birliği teşkilatı olan TİKA, Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Latin Amerika’dan Afrika ve Güneydoğu Asya’ya kadar birçok bölgede bir insanın anne karnından başlayarak hayatı boyunca faydalanacağı tüm alanları kapsayacak çeşitlilikte projeler hayata geçirmektedir.

Başta eğitim ve sağlık olmak üzere üretim, tarım ve hayvancılık, sosyal ve idari altyapıların güçlendirilmesi, istihdam, temiz suya erişim ve kültürel hayata katkı gibi pek çok alanda 170’ten fazla ülkeye ulaşan TİKA, 30 binden fazla proje ve faaliyet hayata geçirdi.

TİKA’dan Pakistan’daki El Yazması Eserlerin Korunmasına Destek 

TİKA, Türkiye’nin tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerinin, yerel yönetimlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının tecrübelerini yurt dışında aktarırken, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının hem kurumsal altyapılarının geliştirilmesine hem de insan kaynağının yetkinliklerinin arttırılmasına destek sağlamaktadır.

Kalkınmanın sadece ekonomik boyutuyla değil, sosyal ve kültürel değerlerin korunması, yaşatılması ve zenginleştirilmesiyle mümkün olacağının bilinciyle hareket eden TİKA, kadınlar, engelliler, yetimler, savaş mağdurları ve dar gelirliler başta olmak üzere dezavantajlı kesimler için sürdürülebilir ve çok yönlü kalkınma projeleri üretmektedir.

TİKA, Nijer’de Kadınların Güçlendirilmesini Destekliyor

Başta Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki ortak kültürel ve tarihi eserlerin korunması, restorasyonu ve toplumun faydasına açılması için çalışmalar yürütülmektedir.

Projeleriyle küresel sorunların çözümüne ve sürdürülebilir kalkınmanın tüm toplumlara yayılmasına katkı sunan TİKA, Anadolu’dan tüm dünyaya uzanan gönül köprüleri kurarak yol almaya devam etmektedir.

TİKA, Güney Afrika’da Kuyumculuk ve Takı Tasarım Meslek Okulu Projesini Hayata Geçirdi

Yunus Emre Enstitüsü Dünya’nın Her Yerinde..

Suriye’nin kuzeyinde yer alan güvenli bölgede 4 yıldır devam eden Türkçe kursları dolup taşıyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Azez, El Bab, Cerablus ve Afrin merkezli açılan kurslar, geçen sene maksimum kontenjana ulaşarak 6 bin mezun verdi.

Hâlihazırda ise 1687 Suriyeli Türkçe öğreniyor. Bölge üniversiteleri bünyesinde Türkçe hazırlık sınıfları oluşturuluyor, beldelerde ise “yerel Türkçe öğretmenleri” eğitiliyor.

2020 yılında Azez’de başlayan Türkçe eğitimleri, 4 yıl içinde güvenli bölgenin tamamına yayıldı. Yılda 4 kez açılan kurslar, her dönem maksimum seviyeye ulaşarak 1500’ü aşkın kişiyi mezun ediyor. Bölge genelinde bugün itibarıyla 264’ü çocuk olmak üzere toplamda 1687 kursiyer Türkçe öğreniyor. Katılımcıların 643’ünü kadınlar oluşturuyor.

YEREL TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİ EĞİTİLİYOR
4 büyük merkezin yanı sıra Çobanbey, Ahtarin, Cinderesi ve Raco temsilciliklerinde de kurslar tüm hızıyla sürüyor. Bu sene itibarıyla Afrin’de görev alacak yerel Türkçe öğretmenlerine yönelik Türkçe kursları başladı. Yalnızca bu yıl, “Eğiticilerin Eğitimi Programı” kapsamında tüm bölgede 300’e yakın yerel Türkçe öğretmenine, Türkçe öğretimine yönelik sertifikaları verildi. Ayrıca Ahtarin’de açılan Kız Sağlık Meslek Lisesi’nin Türkçe hazırlık derslerini de Yunus Emre Enstitüsü üstlendi.

ÜNİVERSİTELERDE TÜRKÇE HAZIRLIK SINIFLARI
2021 yılından bu yana Özgür Halep Üniversitesi, Özgür Şam Üniversitesi, Nahda Üniversitesi ve El-Maali Üniversitesi gibi bölgenin büyük üniversitelerinde öğrenciler Türkçe hazırlık sınıflarını tamamlayarak kendi bölümlerine geçiş yapıyor. Güvenli bölgedeki Türk kurumlarının yerel personellerine yönelik eğitimler de 4 senedir kesintisiz olarak sürüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kent Mobilyaları Üretim Atölyesi Fark Yarattı !

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Araç çubuğuna atla