34,3054$% 0.31
37,5445€% -0.07
2.925,56%1,27
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaptığı açıklamada;
“Şuanda gerçeğe en yakın çalışma olarak Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinesinde 11 sektör temsilcisi kurumların ve teknik elemanların oluşturduğu komisyon, şuanda çalışmalarına ilimizde yürütüyor.
Bu çalışma teknik elemanlar marifetiyle sahil kesim, orta kesim ve yüksek kesimlerde ve yaklaşık 400 noktada fındık çotanaklarının sayımı, fındıktaki hastalık ve zararlılar, fındıktaki boş oranları dikkate alınarak, kokarca zararlıları da dikkate alınarak rekolte tespit çalışmaları yapılıyor.
Bu rekolte tespit çalışmasını zamanlama açısından önemsiyoruz ve çuvala girecek en sağlıklı fındığın çalışması olarak önemsiyoruz. Çünkü Nisan ve Mayıs aylarının başlarında açıklanan rekolteler hiçbir anlam taşımıyordu. Çünkü fındık daha yeni doğmaya başlamış. Fındıkta daha bir sürü zararlılar ve hastalıklar var. Bunların oluşumunu görmeden çotanakların sayılarını görmeden açıklanan rekolteler gerçeği yansıtmıyor. Esas rekolte şuanda yapılan çalışmadaki rekolte olacaktır.”dedi.
OTSO; “Ordu Gastro Akademisi” Projesi Üzerinde Çalışıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.